Boeken en DVD’s over Nordic Walking

Geplaatst door Geen reacties

Boeken:

Boek: Nordic Walking in de Praktijk
van Marco Maas 

Boek Nordic Walking in de praktijk van Marco MaasDit boek, misschien betere omschrijving: gids, over Nordic Walking is geschreven door Marco Maas, de grondlegger van Nordic Walking in Nederland. Met deze gids wil hij de lezer kennis laten maken met de nieuwe manier van sporten en bewegen in de buitenlucht. Dat doet hij middels het uitleggen van de grondbeginselen van de sport, bewegen in het algemeen en een enorme hoeveelheid oefeningen die kunnen worden gedaan met de Nordic Walking stokken (poles).

Wel of niet bewegen

Het boek begint met fundamentele vraag waarom je überhaupt zou moeten bewegen en in hoeverre je gezondheid gebaat is bij het beoefenen van Nordic Walking. Vervolgens wordt ingegaan op de verschillende technieken van wandelen en wordt gewoon wandelen vergeleken met Nordic Walking. Als vervolgens ook op een uitgebreide manier is uitgelegd wat Nordic Walking nu precies inhoudt komt het boek pas echt bij de kern van de ondertitel: Nordic Walking in de praktijk.

Nordic Walking in de praktijk

In de praktijk heb je eerst materiaal nodig, dus daar begint ook dit onderdeel van het boek mee. Uiteraard wordt hierbij vooral aandacht besteed aan materiaal van de merken die samenwerken met de INWA, de internationale Nordic Walking organisatie. Lees je echter tussen de regels door, dan kun je de aangereikte adviezen ook gemakkelijk op andere merken toepassen. Dat Nordic Walking gezond is en goed is voor het lichaam is inmiddels al vastgesteld in het boek, maar toch wordt er nog uitgebreid stilgestaan bij conditie en gezondheid.

Nordic Walking oefeningen

De rest van het boek bespreekt een enorme hoeveelheid oefeningen. Warming-up, looptechnieken, cooling-down en de verschillende trainingsprogramma’s. In het boek wordt verder duidelijk gemaakt dat je Nordic Walking niet uit een boekje kunt leren maar alleen bij de INWA-instructeur.

Over de auteur Marco Maas

Marco Maas is waarschijnlijk ‘Mister Nordic Walking’ in Nederland. Nadat hij kennis had genomen van Nordic Walking paste hij het eerst toe in zijn eigen praktijk voor fysiotherapie, maar al vrij snel gaven de reacties en het enthousiasme hem de ‘push’ om het naar een ander niveau te tillen. Inmiddels heeft hij het Nordic Walking in Nederland behoorlijk op de kaart gezet en heeft hij het zelf inmiddels tot INWA International Coach geschopt.

adviesverkoopprijs € 9,95 (exclusief verzendkosten)

 

 

Boek: Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit)
van Bettina Wenzel

boek Nordic Walking Bettina Weznel Nordic Walking stap voor stapIn dit boekje over Nordic Walking wordt er niet alleen stil gestaan bij het bewegen zelf, maar krijgen ook zaken als het lichaam (hart, botten, etc.) en voeding uitgebreid aandacht. Daarmee is deze gids anders dan veel andere gidsen over Nordic Walking.

Gezondheidsaspect en Nordic Walking

De nadruk in het boek liggen op het gezondheidsaspect van Nordic Walking. Zaken als techniek en uitrusting komen wel aan bod, maar slechts in beperkte mate. De nadruk ligt vooral op zaken als afvallen, ademhaling, rekken en strekken en zoals gezegd voeding en het menselijk lichaam. In het stuk over techniek wordt één en ander overigens wel verduidelijkt met tekeningen, iets dat het verhaal een stuk beter maakt.

Voeding

In het hoofdstuk over voeding wordt er erg lang stil gestaan bij wat het lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen. Naar mijn idee gaat het hier af en toe te ver voor in een boek over Nordic Walking, maar daarmee maakt de auteur het boek wel completer voor mensen die op zoek zijn naar een gezondere levenswijze.

Over de auteur Bettina Wenzel

Bettina Wenzel is freelance journalist en auteur. Ze schrijft voornamelijk over sport en fitness, gezondheid en lifestyle. Ze woont en werkt in München.

adviesverkoopprijs € 4,95 (exclusief verzendkosten)

 

 

 

DVD – Nordic Walking de snelst groeiende buitensport voor jong en oud

DVD inlay Nordic GRDeze DVD geeft een perfect beeld over Nordic Walking in Nederland met prachtige beelden van de diverse mogelijkheden die deze nieuwe populaire sport biedt.
Of het nu gezellig samen wandelen is met poles of een goede fitness training, alle mogelijkheden komen aan bod. Zelfs voor ervaren sporters laat deze DVD zien dat Nordic Walking ook voor hen een zeer geschikt middel is om in een training toe te passen.

Prachtige beelden langs het strand en in het bos, een goede uitleg wat de mogelijkheden zijn, adviezen voor een juiste techniek en veel enthousiasme spreken op deze fantastische DVD.

Oefeningen

Tevens worden er op een duidelijke manier oefeningen getoond die het mogelijk maken om thuis zelf aan uw fitheid te werken.

 

adviesverkoopprijs € 9,95 (exclusief verzendkosten)

 

 

Publicatie over ontstaan Nordic Walking bij Seaport TV

Hier de video over het ontstaan van Nordic Walking in Nederland, waarom Nordic Walking nog steeds populair is en vrijwel door iedereen kan worden beoefend. Nordic Walking kan worden uitgevoerd op sportief, recreatief en gezondheidsniveau.

Instructeurs aangesloten bij INWA Nederland – Stichting Nordic Walking Nederland, zijn een betrouwbare garantie dat u de techniek van Nordic Walking onder de knie krijgt.

Wilt u ervaren wat Nordic Walking met uw spieren doet, wilt u uw uithoudingsvermogen verbeteren, gewicht verliezen, of gewoon heerlijk wandelen maar dan op een iets pittigere manier?

Schrijf dan eens in voor een proefles bij een aangesloten INWA instructeur van Stichting Nordic Walking Nederland.

Video “Sport in Velsen” van Seaport TV – door Marco Maas, initiatiefnemer van Nordic Walking in Nederland.

Verslaggever: J. Zuurbier – Seaport TV

Share

Nog geen reacties.

Plaats een reactie